Kalender 75 år

Vi är specialister

Månad: Augusti

I juli månads kalenderlucka fick ni veta lite mer om alla medarbetare på BBH och vad vi brinner för när vi inte arbetar med våra spännande projekt.

Efter en titt i backspegeln blickar vi återigen framåt och vill den här gången berätta varför vi har en sakkunnig tekniskspecialist bland våra arkitekter och ingenjörer. Vilka fördelar blir det i våra projekt, för oss själva men även för våra beställare.

Som ett led i kontorets utveckling av kunskaper inom depåteknik anställdes Hans Silverberg i januari 2016. Han rekryterades enligt företagets mål att erbjuda våra beställare kvalificerad spetskompetens inom kontorets uppdragssfär avseende spårdepåanläggningar och samtidigt att höja vår kunskap internt.

Kunskaperna om depåteknik och underhåll av fordon har han skaffat sig under sina 35 år med praktisk erfarenhet i olika spårdepåanläggningar, både som montör, utredare och slutligen som platschef.

För kontoret innebär det att vi nu har ett bra bollplank att utveckla olika idéer och resonemang med, vilket bidrar till ett bättre utredningsresultat och projektering. Kunskapen finns om det logistiska system som anläggningarna ingår i och vi har fått större förståelse för hur allt hänger ihop och alla rörelser både inom och utanför anläggningarna. Det ger oss en säkerhet i varje beslut som tas.

Vi brukar definiera våra projekt som ett ”femtonspel” där vi jobbar på att få mer än en plats ledig.

Det är kunskaper som kommer väl till pass i alla våra projekt då vi alltid behöver tänka på att varje meter kostar pengar, vare sig det gäller en meter bredare hus eller längre gångavstånd för personalen som arbetar i anläggningarna dagligdags.

Även ur ett beställarperspektiv innebär det en större säkerhet om alla frågor tas om hand på ett sätt som långsiktigt gynnar verksamheten då vi har en god överblick över frågor som uppkommer och hur vi på bästa sätt kan lösa dem. En viktig fråga är alltid kostnaderna över tid.

En återkommande och viktig fråga som nästan alltid diskuteras i projekten är:

”Är det bättre att bygga billigt och få en högre underhållskostnad under anläggningens hela livstid eller få en högre byggkostnad och billigare i underhållet.”

Vad tycker ni?

Bildtext: För att kunna flytta runt siffrorna i ett femtonspel måste det finnas en ledig lucka. Likadant är det med funktionerna/utrymmet i anläggningarna vi projekterar, för att kunna flytta ett fordon måste minst en plats finnas ledig.

För att prenumerera på fler nyheter och på kalendern,
skriv in dina uppgifter nedan!

Eller följ oss på våra sociala medier!

Andra nyheter

Kika gärna in våra tidigare nyheter

Välkommen Irene!

Välkommen Irene!

Vi säger välkommen till Irene som började hos oss på BBH den 15:e Januari! Vi...

Välkommen Nejwan!

Välkommen Nejwan!

Vi säger välkommen till Nejwan som började hos oss på BBH den 4 december! Vi...

När allt ska fungera!

När allt ska fungera!

Vi har just nu nio pågående projekt, från lokaliserings studier till...