Allmänt

Sthlm New – snart klart!

8 mars, 2021

Nu färdigställs två av de sju byggnaderna i det uppmärksammade kontorsområdet Sthlm New med Skanska som totalentreprenör och Skanska Fastigheter Stockholm som beställare. Byggnad Sthlm 01 är ett uttrycksfullt höghus i 27 våningar ritat av arkitekterna BAU och internationella Sauerbruch Hutton. Sthlm 04, ritad av Gatun Arkitekter, är lägre med sina åtta kontorsvåningar och fyra garagevåningar i en utsträckt veckad byggnad som följer platsens topografi.

Inflyttning i lokaler för kontor, myndigheter, kaféer och restauranger sker etappvis och våra sakkunniga kollegor utför just nu de sista kontrollerna avseende tillgänglighet.

För att uppnå en god tillgänglighet har vi sedan 2016 deltagit från projekteringens bygglovs-, systemhandlings- och bygghandlingskeden till produktionens färdigställande. Detta genom att bistå arkitekter och markplanerare med rådgivning samt granskning av handlingar och entreprenören med nödvändiga utlåtanden, kontroller, interimistiska yttranden och intyg.

God tillgänglighet och användbarhet ger bra resultat i hållbarhetsvärderingar och bägge byggnaderna är miljöcertifierade, Precertifierade LEED Platinum.

Läs gärna mer om projektet på www.sthlmnew.com

Huvudbild – Sthlm 01, Hammarby sjöstad, Stockholm

För att prenumerera på fler nyheter och på kalendern,
skriv in dina uppgifter nedan!

Eller följ oss på våra sociala medier!

Andra nyheter

Kika gärna in våra tidigare nyheter